Kuća Tanderra od strane arhitekata Seana Godsella u Victoriji, Australija

Kuća Tanderra od strane arhitekata Seana Godsella u Victoriji, Australija

Projekt:Kuća Tanderra
arhitekti:Sean Godsell arhitekti
Mjesto:Poluotok Mornington, Victoria, Australija
površina:3,067 sq ft
Fotografije:Ljubaznošću Arhitekata Seana Godsella

Kuća Tanderra od strane arhitekata Seana Godsella

Kuća TanderrapoSean Godsell arhitektinalazi se u padini na ogromnoj imovini na poluotoku Mornington, izvan Victoria, Australija. Mjesto je poznato po svojim toplim ljetima i vrućim vjetrovima, zbog čega je dom djelomično ukopan u zemlju. Osnovni dizajn zgrade je standardni L-oblik. Tu je i veliki otvoreni prostor koji je zasjenjen kako bi se spriječilo pregrijavanje.
Obližnji kabinet drži na mjestu solarni sustav koji žanje energije iz sunca, ali ovaj mali utjecaj kući također koristi korištenje kišnice.

Od arhitekata:"Fluidna priroda verandskog prostora već neko vrijeme bila je sastavni dio mog istraživanja kuća. Iz ovoga sam istraživanja došla do izražaja dva različita elementa – anti-tektonska vanjska koža i dvosmislen plan gdje se upotreba, funkcija, iznutra i izvana organiziraju u skladu s ne-dogmatičnom prirodom prostorije verande, a ne uz bilo koju formalnu liniju , Na jednoj razini to je argument za regionalnu arhitekturu gdje lokalni uvjeti obavještavaju element dizajna koji je kulturno ugrađen u obje azijske i kolonijalne povijesti. Na drugom mi je pružio argument za uklanjanje hodnika kao organizacijskog uređaja, a time i potporni argument za podijeljeni plan ili povezane prostore koji prevladavaju u azijskoj arhitekturi. Kinetička priroda podijeljenog plana pomagala je u uklanjanju ovisnosti o odjelu kao prostornom uređaju iz moje arhitekture i na taj način postavljanjem napada na europsku modernizaciju kao formulacijski način stvaranja arhitekture (tj. Stvaranje zanimljivog prostora mijenjanjem stropnih visina ili poda razine)”

"Ove ideje su na poslu u ovoj kući koja se nalazi na vrhu brežuljka na 40 hektaru. Kuća ima prekrasne poglede na udaljeni ocean, ali pogledi su na zapad i kuća je izložena moćnom prevladavajućem vjetru. U ljeto vruće sjeverne žile puše preko stranice i kao protutužba na ovu izloženost da kuća formira oblik 'L' i sama kopa u zemlju kako bi osigurao zaštićen otvoreni prostor za putnike. Ključni funkcionalni prostori nalaze se diskretno duž duljine planova i povezani su natkrivenim vanjskim terasama umjesto hodnicima. Iako je isporučena nekoliko godina kasnije ova kuća je dizajnirana u isto vrijeme kao i kuća Glenburn, te se poziva u uredu kao sestra Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: